Ugrás a tartalomhoz

Ez a bloghusablonok sablontesztelő oldala

Ez az oldal hivatott helyettesíteni az ingyenmac.blog.hu-t, ahol eddig lehetővé tettük, hogy a bloghusablonok.blog.hu legújabb sablonját részletesen megvizsgálhassák. Lássuk csak.

Az etnológus diszkurzusába fogadja az etnocentrimus premisszáit ugyanabban a pillanatban, amikor le is leplezi azokat. Ez a szükségszerűség megingathatatlan, nem történelmi esetlegesség [...] ha tehát senki sem felelős azért, hogy enged neki, akármilyen keveset is, az nem jelenti azt, hogy azok a módok, ahogy engedünk, maga a megfelelés lenne [...] A diszkurzus kritikai felelősségéről van szó

Jacques Derrida: A struktúra, a jel és a játék az embertudományok diszkurzusában (Gyimesi Tímea fordítása, az én kiemelésem). 268.

 

 

Ugyanez Clifford Geertznél, szabad tolmácsolásban: azért, mert nem tudunk tökéletesen csíramentes környezetet létrehozni, még nem kell a pocsolyából vacsorázni. (Sűrű leírás)

Azaz (számozott lista):

  1. kényszer van, a szubjektumtól függetlenül
  2. de kritikai felelősség is van: ahogy engedünk neki.

 És akkor álljon még itt egy számozatlan lista is:

  • melynek ez az első pontja
  • és ez a második

Utána is jön egy bekezdés.

 

okt. 27. 2008

Nekünk semmi SEO?

Mivel a Google a sablonok és sablon kulcsszavakat úgy kezeli, mintha nem hallott volna arról, hogy a többesszám nem rag, hanem jel (nem változtatja meg a jelentést, csak jelzi a mondatbeli szerepet), és a "blog.hu sablon" keresésre csak a 3-4 oldalon dob ki minket, kénytelen voltam ezt a blogot is létrehozni. Mentségemre szolgál, hogy mi vagyunk az egyetlen valóban releváns találat erre a keresésre.

Az ingyenes blog.hu-s sablon (=sablonok, kedves Google) letöltéséért katt ide: bloghusablonok.blog.hu